40 manieren om gelukkig te blijven of worden na je 40e

40-manieren-om-gelukkig-te-blijven-of-worden-na-je-40e

40 jaar worden kan een belangrijke mijlpaal zijn voor veel mensen, omdat het een nieuwe fase in het leven markeert. Het is een tijd waarbij je misschien gaat nadenken over wat jou echt gelukkig maakt en bevrediging geeft.

We gaan we dieper in op 40 cliché’s, feiten, nadenkers, inkoppers, open-deuren, waarheden over geluk die je kunnen helpen om vreugde en tevredenheid te vinden in je leven na je 40e.

 1. Geluk is geen bestemming, maar een reis. Het is niet iets dat je een keer kunt behalen en dan klaar bent. Het is een continu proces van zelfontdekking en persoonlijke groei.
 2. Geluk is geen afwezigheid van problemen. Het is hoe je kiest om met uitdagingen om te gaan en ze te overwinnen, wat uiteindelijk je geluksniveau bepaalt.
 3. Geluk hangt niet af van externe omstandigheden. Hoewel het waar is dat bepaalde levensgebeurtenissen en ervaringen tijdelijk vreugde kunnen brengen, komt blijvend geluk van binnenuit.
 4. Geluk is geen one-size-fits-all concept. Wat vreugde en bevrediging geeft aan één persoon, hoeft niet hetzelfde te zijn voor een ander. Het is belangrijk om te identificeren wat jou echt gelukkig maakt en daarvoor te gaan.
 5. Geluk is niet het verzamelen van materiële bezittingen. Studies hebben aangetoond dat na een bepaald punt, materiële rijkdom weinig invloed heeft op het algehele geluk.
 6. Geluk is niet jezelf vergelijken met anderen. Concurreren met anderen en constant proberen om “mee te doen” kan leiden tot gevoelens van onvoldoendeheid en ongeluk. Het is belangrijk om te focussen op je eigen doelen en prestaties, in plaats van jezelf te vergelijken met anderen.
 7. Geluk is niet perfectie. Perfectie is onhaalbaar en daarnaar streven kan vermoeiend en uiteindelijk teleurstellend zijn. Het is belangrijk om je zwaktes en imperfecties te omarmen en te focussen op persoonlijke groei in plaats van perfectie.
 8. Geluk is niet controle. Probeer elk aspect van je leven te controleren kan leiden tot stress en frustratie. Het is belangrijk om los te laten en te accepteren dat sommige dingen buiten je controle liggen.
 9. Geluk is niet anderen te pleasen. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de behoeften en gevoelens van mensen om je heen, is het net zo belangrijk om je eigen geluk en welzijn te prioritiseren.
 10. Geluk is niet constant bezig te zijn. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspanning en zelfzorg, evenals om je passies en interesses na te jagen.
 11. Geluk is niet negatieve emoties te vermijden. Het is normaal en gezond om een scala aan emoties te ervaren, waaronder verdriet en boosheid. Het is hoe je met deze emoties omgaat en ermee omgaat, wat uiteindelijk je geluksniveau bepaalt.
 12. Geluk is niet je problemen te negeren. Het is belangrijk om uitdagingen tegemoet te treden en aan te pakken, in plaats van ze te negeren of eronder te vegen.
 13. Geluk is niet constant positief zijn. Het is normaal om negatieve gedachten en gevoelens te hebben, zolang je ze niet laat overheersen.
 14. Geluk is niet je ware zelf te ontkennen. Het is belangrijk om echt en trouw aan jezelf te zijn, in plaats van te proberen in een bepaald model of verwachting te passen.
 15. Geluk is niet constant productief zijn. Het is belangrijk om pauzes te nemen en jezelf de tijd te geven om te rusten en op te laden.
 16. Geluk is niet constant verbonden te zijn. Het is belangrijk om los te koppelen van technologie en tijd te maken voor face-to-face interacties en betekenisvolle verbindingen.
 17. Geluk is niet constant onderweg te zijn. Het is belangrijk om een gevoel van balans te hebben en tijd vrij te maken voor rust en ontspanning.
 18. Geluk is niet perfectie in je relaties. Het is belangrijk om te accepteren dat alle relaties goede en slechte tijden hebben, en te focussen op communicatie en vergeving in plaats van perfectie.
 19. Geluk is niet constant nieuwe ervaringen te zoeken. Hoewel het proberen van nieuwe dingen leuk en spannend kan zijn, is het ook belangrijk om de eenvoudige pleziertjes in het leven te waarderen en te genieten.
 20. Geluk is niet verandering te vermijden. Verandering is een natuurlijk en onvermijdelijk onderdeel van het leven, en kan zowel uitdagingen als kansen brengen. Het is belangrijk om verandering te omarmen en je eraan aan te passen, in plaats van eraan te proberen te ontkomen.
 21. Geluk is niet altijd een plan te hebben. Het is okay om soms spontaan te zijn en met de stroom mee te gaan.
 22. Geluk is niet altijd de regels te volgen. Het is belangrijk om voor jezelf te denken en autoriteit te questioneren, zolang je dat op een respectvolle en verantwoordelijke manier doet.
 23. Geluk is niet iedereen te pleasen. Het is onmogelijk om iedereen altijd blij te maken, en het is belangrijk om grenzen te stellen en je eigen behoeften en welzijn te prioritiseren.
 24. Geluk is niet je gevoelens te ontkennen. Het is belangrijk om je emoties te erkennen en uit te drukken, in plaats van ze op te kroppen.
 25. Geluk is niet constant optimistisch te zijn. Het is belangrijk om realistisch te zijn en de uitdagingen en struggles in het leven te erkennen, evenals de vreugden.
 26. Geluk is niet in het verleden te leven. Het is belangrijk om los te laten van het verleden en te focussen op het heden.
 27. Geluk is niet in de toekomst te leven. Het is belangrijk om in het heden te leven en niet constant te piekeren over de toekomst.
 28. Geluk is niet alles uitgedokterd te hebben. Het is okay om niet alle antwoorden te hebben en open te staan voor nieuwe ideeën en perspectieven.
 29. Geluk is niet constant productief te zijn. Het is belangrijk om pauzes te nemen en jezelf de tijd te geven om te rusten en op te laden.
 30. Geluk is niet constant vrolijk te zijn. Het is normaal en gezond om een reeks van emoties te ervaren, waaronder verdriet en boosheid.
 31. Geluk is niet constant “aan” te zijn. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor rust en om jezelf de tijd te geven om op te laden.
 32. Geluk is niet constant energiek te zijn. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en pauzes te nemen als je ze nodig hebt.
 33. Geluk is niet constant actief te zijn. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen fysieke activiteit en rust.
 34. Geluk is niet constant sociaal te zijn. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor eenzaamheid en introspectie, evenals sociale interacties.
 35. Geluk is niet constant onafhankelijk te zijn. Het is belangrijk om steunende en liefdevolle relaties te hebben en om hulp te vragen als je die nodig hebt.
 36. Geluk is niet constant sterk te zijn. Het is okay om kwetsbaarheid te tonen en om hulp te vragen als je die nodig hebt.
 37. Geluk is niet constant succesvol te zijn. Het is belangrijk om succes op jouw eigen manier te definiëren en niet jezelf te vergelijken met anderen.
 38. Geluk is niet constant “bovenaan” te staan. Het is belangrijk om de ups en downs van het leven te omarmen en vreugde te vinden in de reis.
 39. Geluk is niet alles uitgedokterd te hebben. Het leven is een reis van zelfontdekking en leren, en het is belangrijk om het onbekende te omarmen en open te staan voor nieuwe ervaringen en kansen.
 40. Geluk is niet het heden te leven en vreugde te vinden in de kleine dingen in het leven. Het is belangrijk om te genieten van het moment en te appreciëren wat je hebt, in plaats van te focussen op wat je niet hebt.

We hopen dat deze 40 nadenkers, waarheden, cliché’s, feiten over geluk na je 40e je hebben geholpen om je levensperspectief te veranderen en te begrijpen wat echt belangrijk is in het leven. Onthoud dat geluk niet iets is dat je kunt bereiken, maar een constante reis van persoonlijke groei en bewustwording. Maak tijd vrij voor dingen die je vreugde brengen, verbind met anderen, en wees lief voor jezelf en anderen. Op die manier kun je een leven leiden dat gevuld is met vreugde en tevredenheid.

Happiness

Foto's die niet van ons persoonlijk zijn komen van Pexels, Pixabay en UnSplash

0 Reacties
Delen

Ellen

Ellen is moeder van twee kinderen en doet haar best om hen een gezonde levensstijl mee te geven. Op FitForty.nl deelt ze haar kennis over gezonde levensstijl en fit blijven na je 40e aan andere vrouwen (en mannen). Ze inspireert anderen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van beweging, de juiste mindset en gezonde voeding. In haar vrije tijd doet ze aan yoga en fanatiek boulderen. Na haar afgeronde studie psychologie is ze nu werkzaam in een Amsterdams ziekenhuis.

Geef jouw reactie

Contact Us