Erectieproblemen oplossen met sport

erectieproblemen-oplossen-met-sport

Tja, het is een probleem waar niemand het graag over wil hebben. Je gaat het nooit vertellen tegen mensen die je kent en vrienden of kennissen zullen het ook nooit tegen jou vertellen. Er rust namelijk nogal een taboe op. Erectieprobleem en of impotentie probleem iets waar over je zwijgt als je er mee te maken hebt. Maar met dit artikel kan jij wellicht je erectieprobleem oplossen!

Tja, ik moet zeggen ik heb er zelf geen last van. Maar ik ben de veertig gepasseerd en dan kan het makkelijk voor komen. Wat zeg ik, meer dan 900.000 mannen in Nederland hebben een soort van Erectie of Impotentie probleem. Er zijn mannen die al voor hun 30e met het probleem te maken hebben.

Van alle mannen boven de 18 heeft een kleine 17% een erectiestoornis. Als je boven de 40 bent is die kans op meer dan 30%. Je bent dus niet alleen met een erectiestoornis.

Veel van deze problemen komen voort uit verstopte bloedvaten, suikerziekte, roken, alcohol en drugs, het gebruik van bepaalde medicijnen of hebben een psychologische oorzaak.

Valt je iets op? De meeste van de oorzaken hebben te maken met je levensstijl!

OORZAKEN ERECTIEPROBLEMEN

De oorzaken van erectieproblemen zijn vaak terug te relateren naar hoe je leeft of hoe je heb geleefd in het verleden. Veel van de erectiestoornissen komen namelijk vanuit je gezondheid. Heb je in het verleden veel gerookt, veel gedronken of heb je drugs gebruikt (of rook, drink, gebruik je nog steeds veel) dan is de kans op een erectiestoornis groter dan wanneer je dit niet hebt gedaan.

Ik heb het dan natuurlijk niet over dat ene glaasje wat je zo nu en dan drinkt of die ene peuk die je wel eens gerookt hebt. Het gaat natuurlijk over de mensen die veel roken of drinken.

Daarnaast is overgewicht een probleem. Niet alleen daalt je testosteron en hierdoor je libido maar de kans op het erectile disfunctioneren (dat je hem niet meer omhoog krijgt!) wordt hiermee steeds groter.

De grootste boosdoeners zijn dicht geslipte bloedvaten (roken/drinken/te dik zijn) of kapotte bloedvaten door suikerziekte (door te dik zijn) en ja dat ding heeft gewoon een berg bloed nodig om omhoog te komen.

Als je bloedvaten dus prima in orde zijn dan is de kans op een stoornis vele malen kleiner!

ERECTIEPROBLEEM OPLOSSEN MET SPORT

Erectie problemen oplossen kan op heel veel manieren. Er zijn zogenaamde erectieprobleem oplossingen in de vorm van pillen en poeders, maar ja.. als gezondheids-coach wil ik daar natuurlijk niets van weten. Dit moet toch anders op te lossen zijn. Goedkoper, veel goedkoper maar helaas niet makkelijker dan die pillen die bij uw huisarts of apotheek te krijgen zijn.

Nee, makkelijk is het niet…. maar het kan wel… en je wordt er nog gezonder van ook! Het wondermiddel heet… SPORTEN!

Ja ja ja ik weet het, van sporten ga je zweten, sporten kost tijd en je hebt geen zin in sporten! Maar sporten lost heel veel zaken voor je op! En je wil toch je erectieprobleem oplossen?

Met sporten van je af en kan je in sommige gevallen (deels) van diabetes afkomen. Daarmee zijn niet direct je bloedvaten gerepareerd maar is de kans op nog meer kapotte bloedvaten zo goed als voorbij. Matige inspanning kan zelfs dichtgeslibde bloedvaten grotendeels herstellen!! Door meer te gaan sporten zal de doorbloeding van je lichaam een stuk verbeteren. En raad is waar er dan meer bloed bij komt! Daarmee ga jij je erectieprobleem oplossen!

En door af te vallen en meer te sporten gaat je testosteron gehalte weer omhoog en komt je libido terug.

Okay, je moet er tijd voor vrij maken, maar de eerste stappen naar het sporten zijn niet moeilijk! Ik ga je echt niet vragen om direct 4x per week in de halters te gaan hangen of om 10km te gaan hardlopen. Maar begin eens met die trap wat vaker te nemen. En dan bedoel ik… geen lift meer pakken! Nooit meer! En kom tussen de middag eens van je stoel af en ga eens een half uurtje rond lopen buiten.

Ga nooit meer koffie halen voor collega’s, dan doen ze dat ook niet meer voor jou! Prima! Ga het voortaan zelf halen. Iedere minuut dat je minder op die stoel zit is goed!

Als je minimaal 30 tot 60 minuten beweegt per dag ben je al een tijd op weg. En dan zal je daarbij zo’n 2 tot 3x per week moeten gaan sporten op een gegeven moment. Ga iets doen waarbij je zweet! Van praten in de fitness krijg je echt geen conditie. Sluit je aan bij een groep, doe een groepssport of workout.

MET GEZOND ETEN KOMT JE ERECTIE TERUG!

Een erectie probleem oplossen doe je niet alleen door te gaan sporten maar ook door je eetpatroon aan te passen.

Diabetes krijg je door te veel suikers (of nep suikers!) en te weinig sporten. Probleem bij suikers en nep suikers is dat je lichaam insuline gaan aanmaken om het af te breken. Je krijgt dan een zogenaamde insuline piek. Door die piek geeft je lichaam weer aan suiker nodig te gaan hebben, dus daar krijg je weer honger van. (Nep) Suikers naar binnen, en weer insuline… Honger en dit cirkeltje blijft zich herhalen totdat je lichaam de insuline niet meer kan aanmaken. En BAM dan heb je diabetes. Van nep suikers wordt je wellicht niet dit maar je lichaam gaat wel insuline aanmaken.

Dicht geslipte aderen krijg je door roken, te veel en te vet eten en te veel suikers. Je kan aderverkalking krijgen (dat zijn keiharde aders) of ze slippen inderdaad dicht. Door te veel vetten te eten of/en te roken loop je dit risico. Probleem is dat al het eten behandeld is met zogenaamde smaakversterkers. We hebben onze smaak verpest zeg maar en we hebben steeds meer van deze smaakversterkers nodig om het lekker te vinden. Helaas hebben smaakversterkers de eigenschap om je lichaam te laten denken dat het meer en meer en meer van deze voeding moet eten. Goed voor de portemonnee van de fabrikant, slecht voor jou erectie!

Eet gewoon eens gezond. Ik hoef je toch echt niet te vertellen wat gezond is hoop ik. Nee, een frikandel is geen vitamine staaf en patat staat niet gelijk aan een gekookte aardappel. Als je gezonder gaat eten, veel meer fruit en groenten komt dit ten goede aan je lichaam! Je valt af, je lichaam gaat meer testosteron aanmaken en je gaat je erectieprobleem oplossen!!

Helpt er nou helemaal niets meer en heb je dus niets aan bovenstaande oplossingen? Dan heb je altijd nog die supplementen waarmee je wel het erectieprobleem oplossen kan! Nogmaals, dit heeft niet mijn voorkeur, maar ik snap het wel!

0 Reacties
Delen
Tags:
Ramon

Ramon

Ramon is oprichter van FitForty.nl en zelf uiteraard een actieve en sportieve veertiger. Vader van 2 zoontjes, getrouwd (met dat 'handje" op zijn schouder in zijn profielfoto) en werkzaam in de online marketing. Hier deelt hij zijn manier van leven om fit, gelukkig en gezond te blijven. Geen "je moet dit, anders dan", maar gewoon tips en adviezen. Doe er je voordeel mee!

Geef jouw reactie