Hoe vind je de juiste motivatie om fit te blijven na je 40ste

hoe-vind-je-de-juiste-motivatie-om-fit-te-blijven-na-je-40e

Fitness-inspiratie voor 40-plussers

Wil je graag in vorm komen, maar kun je niet de juiste motivatie vinden? Er is een geheim om de juiste fitnessinspiratie te vinden, vooral als je ouder dan 40 bent. Soms hebben we gewoon geen tijd om ons zorgen te maken over onze eigen gezondheid als we kinderen, stressvolle banen en drukke levens hebben. We hebben het gevoel dat we niet meer in topvorm zijn en niet meer de energie hebben om fit te blijven.

Dat is niet waar. In feite kun je fit worden en blijven boven de 40 door de juiste motivatie te vinden om jouw leven in eigen hand te nemen.

Zoek uit wat jouw fitnessinspiratie is en laat die jou voortdrijven. Dit is de beste manier om dat te doen.

Verander nu je houding

Hier is je eerste stap. Stap uit de gedachte dat fitness voor jonge mensen is en dat het na je 40ste alleen nog maar bergafwaarts gaat. Dat is niet zo!

Je bent nooit te oud. Het is misschien cliché om te zeggen dat je het kunt als je denkt dat je het kunt, maar de realiteit is dat dat absoluut waar is. Een groot deel van fitness is mentaal, dus zolang je gelooft dat je het kunt op jouw leeftijd, of welke leeftijd dan ook, dan kun je het zeker.

In feite is in vorm komen nu belangrijker dan ooit.

Naarmate je ouder wordt, wordt je lichaam niet meer wat het ooit was, en beginnen alle ongewenste verouderingsverschijnselen op te treden. Maar dat is geen slecht nieuws. Hoe meer u in vorm blijft, hoe meer u deze symptomen kunt voorkomen of vertragen, zoals huidverslapping, botafbraak, trage stofwisseling en verzwakte spieren.

Doe het voor jezelf

Het volgende wat je moet doen om gemotiveerd te raken is ophouden jezelf te vergelijken met andere vrouwen van jouw leeftijd. Wat maakt het uit dat die ene ouder op het schoolplein dunner is dan jij? Jij bent deze ouder niet, en het is een verloren strijd om daaraan te blijven denken.

Dit soort motivatie is gevaarlijk en kan ervoor zorgen dat je langzaam uitdooft, want op dit punt doe je het niet echt voor jezelf. Je doet het omdat je op iemand die totaal anders is wilt lijken. Wees gemotiveerd om gelukkig te zijn met wie je bent.

Wil je meer tijd doorbrengen met je kinderen en huidige of toekomstige kleinkinderen? Door in vorm te komen kunt u hen beter dan ooit bijhouden en zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengen.

Hoe begin je met sporten op je 40ste?

Je bent gemotiveerd. Goed zo! Nu is het tijd om te gaan bewegen.
Zelfs als je nog niet helemaal gemotiveerd bent, en je nog wat overtuiging nodig hebt, als je begint te bewegen, zul je eerder geneigd zijn om het te gaan doen.

Omdat we geen 20 meer zijn, kun je niet zomaar beginnen met een paar intensieve trainingen en beginnen te trainen als een pro. Je moet het rustig aan doen en je lichaam trainen om zich aan te passen.
Het goede nieuws is dat hoe meer je je aanpast aan je nieuwe schema, hoe groter de kans dat je fit blijft en op schema blijft.

Spieren opbouwen na je 40ste is de sleutel tot het behoud van sterke botten, een gezonde spierstructuur en het verslaan van zaken als artritis en osteoporose. U kunt op elke leeftijd spieren opbouwen, dus laat dat u niet tegenhouden.

Maak en volg een plan

Een goed actieplan geeft je structuur in je leven en geeft je iets waar je je aan kunt houden.

Met een plan kunt u een sjabloon volgen dat voor een bepaalde periode voor u is ontworpen. Het kan voorschrijven wat je moet doen, en wanneer, zodat het gemakkelijk is om op schema te blijven.
Soms kan het bij veel strenge diëten moeilijk zijn om uit te zoeken wat je elke dag moet maken of doen, en word je moe van al die moeite. Laat een deskundige je begeleiden en het moeilijke werk voor je doen.
Hoe makkelijker, hoe beter, en hoe groter de kans dat je gemotiveerd bent om het einde van het programma te halen en de spannende resultaten te zien.

Hoe gemotiveerd te blijven

Oké, je bent naar de sportschool gegaan en je ziet het begin van vooruitgang.
Maar er is altijd een risico dat je van de wagen valt en je motivatie verliest. Maak je geen zorgen, het overkomt de besten onder ons. Sommigen van ons komen er beter van terug dan anderen.
Wees niet één van diegenen die niet terug kunnen komen. Een goede manier om dit te doen is om vooruit te blijven kijken en niet meer terug te kijken.

Dus je ging naar het huisje en at junkfood in het weekend. Laat het achter je en ga door. Ja, je hebt je een beetje te buiten gegaan, maar dat hoeft je niet voor altijd te ontmoedigen. We zijn allemaal mensen.

Ga terug naar je routine en sta er niet bij stil

De beste manier om fit te blijven en je routine te blijven volgen is ervoor te zorgen dat je realistisch bent en een fitnessprogramma volgt dat niet te zwaar of te overweldigend is. Dat soort programma’s kan je snel opbranden.

Kies iets dat je kunt aanpassen aan je leven en dat je zienswijze verandert. Dit omvat het creëren van een praktische en gezonde levensstijl.

Lees ook: Pas op voor deze verkeerde routines in je workouts na je 40e

Bouw een levensstijl op

Een van de belangrijkste dingen die u kunnen helpen op het goede spoor te blijven, is het opbouwen van een levensstijl rond uw fitnessprogramma, routine of dieet.

Neem gezonde gewoonten aan en integreer ze in uw leven. Hoe meer een handeling onderdeel wordt van een dagelijkse routine, hoe minder snel u ermee zult stoppen.

Gezonde gewoonten hoeven geen strenge dieetplannen of strenge trainingsoefeningen te zijn. Soms betekent het gewoon een glas water drinken voor de maaltijd of letten op de grootte van je porties.

Een gezond leven opbouwen betekent ook dat je die positieve instelling waar we het eerder over hadden, moet behouden. Je moet jezelf zien als een gezond persoon om op het goede spoor te blijven.

Dit artikel hebben wij hier gevonden en speciaal voor jou vertaald.

Foto's die niet van ons persoonlijk zijn komen van Pexels, Pixabay en UnSplash

0 Reacties
Delen

Tip van de redactie

Tips van de redactie zijn artikelen die wij zelf interessant vonden en de moeite waard vinden om te delen op onze website. Deze artikelen zijn speciaal vertaald en/of herschreven voor FitForty.nl.

Geef jouw reactie

Contact Us