Hoe overleef gezond ik een all-inclusive hotel?

hoe-overleef-gezond-ik-een-all-inclusive-hotel

Eindelijk vakantie! Dat heb je wel verdient na al die maanden hard werken zowel op je werk als in de sportschool of eigen sport kamertje thuis.

In al die maanden heb je veel gedaan om je gewicht naar beneden te krijgen en spieren te kweken en nu ga je op vakantie naar een All-inclusive hotel waar het oh zo niet zo gezonde eten en drinken de hele dag door genuttigd kan worden. Daar gaat dan je slanke lijf en opgebouwde spiermassa! Toch?

Tja, een all inclusive hotel is misschien niet het meest handige hotel om naar toe te gaan, wanneer je net zoals ik wilt afvallen. Je hapjes en drankjes die in overvloed overal klaar staan kan je waarschijnlijk net zoals ik niet echt weerstaan. Dus als je niet uitkijkt zit je als snel aan de vette hap.

Om de spieren die opgebouwd zijn hoef je je overigens geen zorgen te maken. Spieren doen er namelijk meer dan twee weken over voor ze beginnen te slinken. Dus als je 2 weken in een hotel zit en helemaal niks doet zullen je spieren bij thuiskomst nog steeds even groot zijn.

Lees ook: Hoe ga je relaxt op vakantie met jonge kinderen

Maar er is hoop! Er is een manier om niet veel zwaarder dan dat je weg ging thuis te komen. Tja het vergt overigens wel wat discipline. En waarschijnlijk zul je het echt vette eten moeten laten staan!

10 tips om all inclusive te overleven

  1. Sla zoete gerechten direct over;
  2. Eet veel groenten en wat fruit aan het begin van de maaltijd;
  3. Nee, geen friet of spaghetti;
  4. Minimaal alcoholische dranken, neem water of citroenwater/thee;
  5. Doe mee met de activiteiten bij het hotel;
  6. Ga veel excursies doen;
  7. Zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen;
  8. Ontbijt zonder brood maar met tomaten, komkommer en andere fruitsoorten
  9. Pak voldoende slaap
  10. Start na de vakantie direct weer met je oude sport en eetgewoonten

Sla zoete gerechten direct over

Zoet is niet goed. Je kan beter iedere dag gebakken eieren eten dan dat je van die zoete gebakjes gaat eten. Door de vaak zeer zoete etenswaren gaat je insuline pieken waarna je vaak weer honger krijgt. Een soort jojo effect zeg maar. Geloof me dat wil je niet, want daardoor ga je alleen maar meer eten.

Eet veel groenten en wat fruit

Als je begint aan groenten en fruit dan zit je maag al wat voller voor je aan de slechte etenswaar kan beginnen. Als je het zelfs lekker vindt kan je ook prima alleen je vakantie door komen op tomaten en sla. Zo zijn de tomaten in griekenland echt heel erg lekker. Zelf eet vaak veel tomaten tijdens de vakantie en daardoor eet ik minder zoete of zeer vette gerechten.

Ja, dat zijn dus pannenkoekjes bij het ontbijt. Niet gezond, wel lekker.

Geen friet of spaghetti

Tja… hallo! Spaghetti is prima als je dit eet voor of net na een keiharde training….. maar dat ga je vast niet doen tijdens je vakantie, toch? Brood, aardappelen, rijst en pasta (spaghetti) bevatten heel veel koolhydraten. Als je wilt afvallen wil je dit soort producten echt mijden. Een keertje pasta is echt niet verkeerd hoor…. maar iedere dag? En friet…. tja…. moet ik dat echt uitleggen?

Water of citroenwater/thee in plaats van Alcohol

Alcoholische drankjes zijn vaak redelijk tot heel erg zoet. En zoet… tja… scroll is naar boven. Daarnaast verbrand je lichaam vaak eerst alcohol en heeft dan geen tijd voor andere verbrandingen… dus je kaasplankje of toetje wordt dan omgezet in puur vet. In water zit geen calorie en werkt net zo dorstlessend als bier of wijn. Als je iets zoekt met net iets meer pit, neem dan citroen water. Lekker verfrissend en citroen verbrand ook nog eens wat extra vet (niet schokkend maar toch).

Wees actief met activiteiten

Er worden vaak activiteiten georganiseerd bij een all inclusief hotel. Of het nu dansen is tijdens het avond programma, of tennissen, jeu de boules, snorkelen, zeilen…. alles beter dan 2 weken lang op een strandbedje te liggen. Je verbrand net even wat meer wanneer je bezig bent. Liggen op een bedje is prima, maar wat je nuttigt gaat direct naar… juist die zwemband om je middel.

Wees actief met excursies

Als je weg bent van je hotel, en dus niet constant op buffetten zit te kijken nuttig je minder en beweeg je zeker meer. Ga naar een dorpje, een winkelstraat of lekker met een boot mee. Alles beter dan de hele dag liggen op het strand bed. Je eet en drink ook minder als je onder weg bent.

Wees actief met zwemmen

Heb je een zwembad bij het hotel…. of een zee in de buurt? Blijf dan niet op …. ja ik zeg het nog maar is … op de strandstoel liggen. Ga zwemmen. Het is een zeer ontspannen manier van sporten die je lang kan volhouden. Jonge kinderen bij? Ga dan lekker ravotten in het water. Je verbrand ongemerkt enorm veel calorieën.

Geen brood maar tomaten

Nope… geen brood bij het ontbijt! Zit vol koolhydraten! Slecht slecht slecht! Eet lekker tomaten en ander fruit. Dat is niet alleen gezonder, maar je voel je er ook lekkerder bij. Tuurlijk mag een sneetje brood een keer. Maar ga niet gelijk hele stokbroden op zitten eten.

Slapen geeft rust en is gezond

Feesten feesten feesten toch? Ja best leuk! Maar vreselijk voor je lichaam en vertering van wat je gegeten hebt. Ik ga je natuurlijk echt geen feestje ontzeggen, maar is het heel erg als je gewoon een keer om 23 uur naar je bed gaat? 2 weken feesten, feesten, feesten is een aanslag op je lichaam en zorgt gegarandeerd voor een dikker uiterlijk aan het einde van je vakantie.

Direct starten na je vakantie

Ooohhhh wat was die vakantie lekker zeg…. nog even nagenieten… een weekje ofzo of misschien twee. Lekker nog wat drinken, verkeerde dingen eten…. 2 weken worden 4 weken…. 4 worden er 8…. ja ja ja ik begin binnenkort weer.

Nee dus! Zodra je thuis bent direct weer beginnen met je sport en normale eetgewoontes. Dat is het makkelijkste. Als je het gaat uitstellen dan wordt het moeilijker en moeilijker. Gewoon gelijk weer sporten en gezond eten! Geloof me, je zal heel blij zijn wanneer je eerste workout voorbij is!

Zo zie je, het is eigenlijk heel eenvoudig om je all-inclusief hotel en vakantie door te komen. Vergeet niet te genieten!!

Onze favoriete sportvoeding, vitamines en mineralen voor gezonde 40 plussers:
*** Bekijk het hele aanbod van XXL Nutrition ***

Foto's die niet van ons persoonlijk zijn komen van Pexels, Pixabay en UnSplash

0 Reacties
Delen
Tags:

Ramon Gulikers

Ramon is oprichter van FitForty.nl en zelf uiteraard een actieve en sportieve veertiger. Vader van 2 zoontjes, getrouwd (met dat 'handje" op zijn schouder in zijn profielfoto) en werkzaam in de online marketing. Hier deelt hij zijn manier van leven om fit, gelukkig en gezond te blijven. Geen "je moet dit, anders dan", maar gewoon tips en adviezen. Doe er je voordeel mee!

Geef jouw reactie

Contact Us