40 dingen die je moet doen na je veertigste als man

40-dingen-die-je-moet-doen-na-je-veertigste

Stel jezelf in op de beste jaren van je leven: dit jaar en alle jaren die nog gaan komen.

Iets meer dan 100 jaar geleden leefde de gemiddelde man niet veel langer na zijn 40e. Maar tegenwoordig betekent 40 jaar zijn dat je niet eens halverwege bent. Dus leef je je leven volledig? Bereid je je voor op zo een leven? Wij hebben een lijst samengesteld van 40 dingen die het meeste zullen halen uit jouw 40tiger jaren – het is immers het nieuwe 30, ofzo – en zet de toon voor vele gezonde en succesvolle decennia. En als je morgen gelukkig wilt zijn, dan moet je deze 25 manieren om gelukkig te worden nu lezen!

1. Stel je richting bij

Als je het nog niet gedaan hebt: neem een moment om te beslissen of je je leven leeft in zo’n manier dat het een aanvulling is op wie je vandaag bent. Het gebeurt snel dat je vast komt te zitten in routines zonder te realiseren dat ze niet hetzelfde opbrengen als vroeger. Heb je voldoening in je baan, met je romantische leven, je vriendschappen? Is het tijd om opnieuw te evalueren?

2. Bezoek je droombestemmingen

In de veertigerjaren zijn betekent dat je voldoende hebt opgebouwd om dingen te doen die je altijd al wilde doen – en ben je jong genoeg om er plezier van te hebben. Dit is de tijd om in Ipanema Veach te hangen, er goed uitzien, lekker eten en verblijven op een mooie plek. Je bent niet blut, noch zie je er uit als een wandelende scrotum. Maak er gebruik van. Heb je ideeën nodig? Bekijk de tien beste vakantiebestemmingen van 2016.

mooie-reis-maken

3. Kleed je naar je leeftijd

Het vijfde decennium bereiken zorgt ervoor dat sommige van ons vasthouden aan de jeugdigheid door jonger te kleden. Slechte keuze. “Jonger kleden heeft alleen maar tot gevolg dat je je vooruitgaande jaren benadrukt” zegt Alex Wilcox, mede-eigenaar van de herenkledingzaak Lord Willy’s in New York. “je lijkt dan op een oud hoofd op een jong lichaam. Dit is anders wanneer je je klassiek kleedt – zij het met een paar speelse elementen – die de neiging heeft om het tegenovergestelde te bereiken”. Meer over dat vind je in onze lijst van 15 dingen die elke man in zijn kast moet hebben.

4. Train voor iets

Het hoeft geen Ironman te zijn, maar een doel hebben dat niet gekoppeld is aan je carrière of financiën is een ideale manier om vitaal te blijven. Je kunt er zelfs achter komen dat je meer uithoudingsvermogen en wilskracht hebt dat je had in je twintiger- of dertigerjaren.

5. Reis eerste klas, of Uber een privé vliegtuig

Vlieg je internationaal? Na de eersteklas ervaring weet je dat de economy klasse een levende hel is, maar het is de enige manier om er achter te komen waar al dat gedoe over gaat. Amsterdam naar Dubai gaat je meer dan 15.000 euro kosten. Amsterdam naar Melbourne zelfs het dubbele. Tenzij je dat handige kaartje hebt dat ze een creditcard noemen waarbij je optimale airmiles spaart. Het is tegenwoordig ook makkelijker, en goedkoper, om een plekje te krijgen op een privé vliegtuig (of een helemaal voor je zelf). Check de details in ‘Hoe je en privé vliegtuig kan Uberen”.

prive-jet-huren

6. Steun een doel

Waar sta je voor? Het is tijd om je geld, tijd en/of moeite te plaatsen bij je principes, in plaats van commentaar geven op een probleem waar je een passie voor hebt vanuit de zijlijn. Neem de moed om de verandering te zijn die je wilt zien.

7. Huur een persoonlijke stylist

Je twintigerjaren was een tijd om te experimenteren met je persoonlijke stijl. Je dertigerjaren was een tijd om comfortabel te worden met je uiterlijk terwijl je belangrijke levenskeuzes maakte. Je veertigerjaren zijn de tijd om de vruchten te plukken van al die investeringen. Neem een kijkje in een tijdschrift en zoek naar een ‘look’ die je ziet zitten. Scheur die pagina er uit, en stop het in je zak. Als je er een stuk of 6 hebt verzameld, stap je binnen in een top-herenkledingzaak, ontwikkel je een relatie met de verkoper, en ben je bereid om een niet-zo-boeiend stapeltje geld neer te leggen voor kleding. Wees maar gerust: deze stap zal je goed doen.

stylist

8. Eet in een 3-sterren restaurant

Chef-koks beschouwen een 3-ster waardering van Michelin als de heilige graal, witte walvis, en de pot goud gecombineerd. Het gaat niet goedkoop zijn, en een reservatie krijgen zal al een hele moeite zijn, maar de belevenis van overheerlijk eten is iets dat nu in handbereik is. Kies een speciaal dinergezel en geniet van elk moment.

9. Flirt met vertrouwen

Dit is een grappig dingetje dat gebeurt wanneer je 40 wordt. Je begint heel comfortabel in je eigen huid te voelen (vooral als je het advies van deze handige lijst opvolgt). Dit vertrouwen wordt meer gewaardeerd dan je zou denken, vooral bij vrouwen die een paar jaar jonger zijn. Zo ook je goed gepaste kleding van hoge kwaliteit, je gezicht met ervaring, je fitte fysieke gesteldheid, de diepe kennis en je menselijkheid. Realiseer je dat je nu veel kwaliteiten hebt die heel aantrekkelijk zijn voor vrouwen, zelfs degene die je beschouwd als te goed voor jou. Dus geef ze een compliment, maak een grapje, vraag voor hen nummer (alleen als je single bent). Jongens van hun leeftijd moeten nog ontdekken wat jij al hebt.

10. Koop een op maat gemaakt pak

Een goed zittend kostuum is absoluut een investering, maar het kan direct als zijn winst opleveren. Begin met een navy blue pak, dan een lichtgrijze, met een klassieke snede aan de zijkant. Laat het op maat maken om je brede schouders en slanke taille te accentueren.

maatpak-kopen

11. Verzorg je ouders

We praten hier niet over een etentje hier en daar. Stuur je ouders op een vakantie naar een plaats die ze altijd al wilden bezoeken nu het nog kan. Je zult er nooit spijt van krijgen.

12. Doe onderzoek naar je familiestamboom

Schobbejakken, avonturiers, liefhebbers – geef je stamboom een flinke trap, en er zullen allemaal fascinerende typetjes uitvallen. We leven in een tijd waarbij we middelen hebben om te onderzoeken waar we vandaan komen. Een gevoel hebben van wie deze mensen waren kan je een nieuw perspectief geven op wie je bent, de keuzes die je maakt en belangrijker nog, waar je heen gaat met je leven.

13. Ga op een Afrikaanse safari

Natuurlijk, je ziet olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels, giraffe, hyena’s, gazellen, etc. maar zelfs als je al bij Blijdorp, Beekse Bergen en Wildlands bent geweest, zal je een vreemd gevoel van thuiskomen voelen op de savanne. Afrika in het zuiden van de Sahara is waar de herkomst ligt van de moderne mens, en daar zal je het landschap ervaren die onze voorouders hebben gezien, en dat geeft je een gevoel van ontzag.

safari-afrika

14. Voorkom het sterfbed

Lijkt me duidelijk.

15. Wees een expert in vijf cocktails

Wees een gastheer die je gasten verwennen wanneer ze je komen bezoeken. Oefen met het maken van vier klassieke cocktails, totdat het een tweede natuur is om ze samen te stellen. En maak dan een eigen cocktail, geef deze een naam, en je hebt je eigen huiscocktail (je krijgt bonuspunten wanneer je een goed verhaal kunt vertellen over je inspiratie om deze specifieke cocktail te bereiden).

cocktail-maken

16. Verkrijg hetgeen dat eerst onbereikbaar leek

Weet je nog dat je die klassieke Vespa wilde, dat gekke weekend in Vegas, maar je kon er alleen maar van dromen omdat je het geld niet had? Die dagen zijn dus voorbij. Nu je een gezonde betaalrekening heb, wordt het tijd om eens terug te kijken naar die oude lijst. Staat er nog iets op dat nog steeds leuk lijkt? Tijd om er werk van te maken.

17. Doe dat ding waar je vroeger van hield

Toen je jonger was vond je basketbal spelen geweldig. Of zat je te jammen in een band. Of je ging elk jaar snowboarden. Het leven staat soms in de weg om dit soort dingen te doen. Zorg ervoor dat je de dingen weer kunt doen die je levend laten voelen. Je zult er levendiger uitzien, en voelen.

18. Sponsor een kind

Of je nou zelf kinderen hebt of niet, het sponsoren van een kind dat weinig heeft is een manier waarop je je leven beter verandert. Je hebt goed gedaan in het leven. Geef iemand een kans om te vechten om goed voor zichzelf te doen. Weldadigheid zijn slechts een van de 25 manieren om gelukkiger te zijn!

19. Leer een tweede taal

De Engelstalige mensen zijn geweldig geweest in het delen van hun taal in het leger, commerciële gebied, en in de wereld. En dat doen ze al eeuwen. Een minder prettig neveneffect is dat Engelstalige sprekers meestal maar 1 taal beheersen. Terwijl taal invloed heeft over hoe we denken, en een nadere taal leren geeft ons een rijkere manier om de externe en interne wereld te ervaren.

leer-taal

20. Maak het weer goed

Op dit moment in je leven is pijn voelen om iets dat iemand je aan heeft gedaan beneden je. Hen laten weten dat je er over heen bent is de ultieme grote-ballen actie. Met een grote klap kun je in een keer de gedachtes in je brein verlichten, die al rondspoken sinds die keer dat ze in een dronken bui je vriendin hebben gevingerd. En daarmee pak je de macht terug die zij over je hadden.

21. Denk alvast na over je begrafenis, en maak deze nog beter

Als je een Nederlandse man bent in je veertiger jaren, ben je halverwege dit gekke ding dat ze ‘leven’ noemen. Nu is het een goed moment om een paar minuten te denken aan wat je achterlaat. En dan praten we hier niet over je grondgebied, of je kinderen wanneer je die hebt, maar over hoe mensen je zullen herinneren. Beeld je in dat je een onzichtbare aanwezigheid bent bij je eigen wake. Wat wil je mensen horen zeggen? Dit is het moment om je eigen sentiment te creëren waar je gelukkig mee bent. Wat overblijft van je leven zal daarmee alleen maar beter worden.

22. Heb de beste seks van je leven

Lijkt ons ook duidelijk.

beste-seks-ooit

23. Breng routine in je preventieve gezondheidszorg

Nu is het de tijd om systematisch doktersbezoeken te plannen en slechte dingen proberen te voorkomen. Misschien moet je een planning maken om naar de dokter te gaan voor een fysieke check up tijdens het WK, of ga je naar de tandarts wanneer de zomer op komst is en nog een keer wanneer de zon weer verdwijnt. Laat je moedervlekken controleren voordat het nieuwe jaar begint, en laat je ogen controleren wanneer het weer tijd voor verkiezingen is.

24. Maak nieuwe vrienden

De meesten van ons maken levenslange vriendin in de jonge volwassenheid. We zijn niet meer zo betrokken met de wereld om ons heen, want we doen dingen en zijn druk. Trouwen en het hebben van kinderen kan voorkomen dat er weinig contact is met andere mensen, en dat is jammer. De volgende keer dat je iemand ontmoet met wie je graag omgaat, is het tijd om ze uit te nodigen voor een drankje.

vrienden-maken

25. Zorg voor een goede levensverzekering

Doe als een gothic voor een minuutje en stel je voor dat je dood bent. Hebben de mensen die afhankelijk van je zijn nu genoeg geld om hun huidige levensstijl te behouden? Simpel gezegd, als je mensen ondersteund, dan heb je een levensverzekering nodig. En je hebt mogelijk meer nodig dan je dacht toen je net gehuwd was of je eerste kind kreeg, want dat is de tijd dat de meeste van ons een verzekering afsluiten. Volgens Bankrate.com heeft 25% van ons geen verzekering. Hedendaags is de algemene regel om een verzekering te hebben die 5 tot 10x je huidige inkomen dekt.

26. Check je pensioenrekeningen opnieuw

Nu de tijd doortikt, is het tijd om je pensioengeld te verplaatsen van agressieve (voorraden) naar de meer conservatie (obligaties). Je veertigerjaren is de tijd om hiermee te beginnen. De gouden regel: neem 110 of 120 en trek je leeftijd er van af, dit is het percentage van je pensioenfonds dat in voorraad moet zijn.

pensioen-checken

27. Doe het 0-buik dieet

De gemiddelde man krijgt elke 10 jaar na zijn 35e rond de 3 kilo extra gewicht. Maar de beste manier om dat te voorkomen is niet door jezelf uit te hongeren. De wetenschap heeft vastgesteld dat ieder van ons dikke genen heeft die bepalen of we dik worden of slank blijven – en wat beter is – dat we ze kunnen uitzetten wanneer we heerlijk voedsel consumeren… zelfs biefstuk, hamburgers en chocolade! Haal het best verkopende 0-buik dieet, kookboek en smoothies en je zult in de beste vorm van je leven zijn.

28. Verdien 1 miljoen euro

Het nieuwe boek The Eventual Millionaire publiceerde onlangs een studie van miljonairs en de gemeenschappelijke kwaliteiten die zij hebben. Ze hebben allemaal hun eigen bedrijf gestart. Jouw veertigerjaren zijn de perfecte tijd om voor je zelf te kiezen. Je hebt je branche beheerd, je hebt contacten, je hebt nog steeds passie. En daar is het praktisch aspect, op deze leeftijd zult u waarschijnlijk minstens 40 jaar meer en kosten hebben om naar uit te kijken. Kun je de verstoring van je bedrijf aanpakken? Wil je de man zijn die altijd zorgen maakt over het verliezen van levensonderhoud?

goud-miljoen-verdienen

29. Vul het studie-potje voor je kinderen

Begin er nu een, als je het nog niet hebt gedaan. Maar vergeet niet dat pensioenfonds belangrijker is.

30. Bewaar en verhoog je spiermassa

Wordt die 81-jarige oude man die marathons loopt. Je veertigerjaren is de tijd om te starten. Na de leeftijd van 40 verliezen inactieve mensen 3 tot 5% van hun spiermassa elke 10 jaar. Het goede nieuws: je kunt je spiermassa verhogen door krachttraining te doen. Onderzoek laat zien dat het gebruik van gewichten, weerstandsbanden of halters 2 tot 3 keer per week je spiermassa in 3-6 maanden aanzienlijk kan verbeteren.

31. Drink heerlijke whisky

Hoeveel voordelen heb je gezien op het nieuws over octogenarians, of mensen die de eeuwwisseling hebben overleefd, en het te danken hebben aan goede whisky? Het is geen toeval: onderzoek laat zien dat mensen die gemiddeld drinken, langer leven dan degene die het niet doen, en ze hebben een lagere kans op hart- en vaatziektes, diabetes en beroertes dan whiskylozen. En het is beter om whisky lekker te vinden dan wijn: de amberkleurige vloeistof bevat geen toegevoegde suiker.

whisky-kopen

32. Laat je zelf betalen

Spaar 10-15% van je inkomen voordat de dagelijkse uitgaven eraf gaan. Zet het direct in een aparte bankrekening. Als je een verhoging krijgt, stop je het op de bank.

33. Kijk niet achterom

Heroïne. Weed. Crack. In de drugsstrijd is er niemand die het heeft of hetgeen dat het meest verslavend is voor veertigjarige: nostalgie. Vaak te vinden op YouTube, in speelgoedwinkels en in de bioscoop, biedt het een tijdelijke snuif van comfort en veiligheid aan, maar de neveneffecten zijn altijd inclusief een paar uur durende black-out, ongemakken met seksuele partners en een walk of shame naar de badkamer, na het 3 uur kijken van TV shows intro’s uit 1980. In plaats van oude series opnieuw te bekijken, kun je beter in je eigen show spelen in 2017. Dat is een makkelijke drugsvrije manier op depressie te verslaan!

34. Gebruik social media

Technologie wordt jonger wanneer jij ouder wordt. Om even Gary Vaynerchuk te citeren, leef in de witte vlaktes waar het publiek leeft. Leer Snapchat te gebruiken. Doe onderzoek naar Tinder. Probeer Wanelo. Want je bent dan relevanter, makkelijker om aan te nemen en je lijkt jonger – en je kunt nieuwe generaties beter begrijpen die voor, en met je, werken.

instagram-social-media

35. Maak een pensioenplan, man

En deze keer praten we niet over aandelen, obligaties en pensioenfondsen. Dit gaat over visie. Wat wil je hoe je leven er uit ziet in je jaren 60, 70 en daarbuiten? We leven langer dan ooit – op je veertigste, heb je waarschijnlijk nog 40 jaar te gaan – maar we fixeren ons te vaak op de financiële zorgen. Alhoewel je je inkomsten moet verdubbelen, verdien je nog steeds te doen wat je gelukkig maakt. Hoe doe je dat tegen die tijd? Visualiseer dat, en begin daarnaar toe te werken.

36. Laat je geest groeien

Hoewel het idee van hersenoefeningen nog controversieel is, kan het geen kwaad, en het is ook nog eens makkelijk te doen. Neurobioloog Lawrence C. Katz, PhD, auteur van Keep Your Brain Alive, stelt voor om je routine te variëren. Het is zo simpel, denk aan ander voedsel eten, sociale interacties vergroten, nieuwe geuren identificeren en om je heen kijken onderweg naar werk, of op een andere stoel gaan zitten tijdens het avondmaal.

geest-groeien

37. Wees vaker naakt

Wetenschap zegt dat naakt slapen kan leiden tot een langer leven. (houdt alleen wel je boxers bij de hand en zorg voor een slot op je kamerdeur). Volgens verschillende onderzoeken kan naakt slapen een boost geven in de anti-veroudering en groeihormonen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer we slapen ons lichaam iets afkoelt, en dat zorgt ervoor dat een dosis aan groeihormonen worden losgelaten. Als je te warm bent, krijg je er te weinig. Koeler zijn in bed vermindert ook het aantal cortisol, het stresshormoon, in je lichaam. Hoog niveau hiervan kan leiden tot overeten, diabetes en ontsteking. Plus, naakt slapen met een partner kan leiden tot meer intimiteit (seksueel enzo) wat weer oxytocin vrijlaat, wat ook weer cortisol verminderd, bloeddruk verlaagd en ontsteking verzacht.

Lees ook: Je libido verhogen na je 40ste. Lees onze 40 tips

38. Beeld je in dat je een oude man bent die terugkijkt op je leven

Welk advies zou je jezelf willen geven? Begin met het opvolgen hiervan. Begin met deze 25 makkelijke manieren om het positieve in elke dag te vinden.

39. Plan een cheat-dag

En dan hebben we het hier niet over seksuele ontrouw, perverseling. Net als een dag in de week dat je cheat op je dieet en fitnessplan, maakt het alles meer efficiënt en succesvoller. Jezelf belonen met een uitspatting geeft jezelf iets om naar uit te kijken. Het hoeft geen boot te zijn.

cheat-day-verwennen

40. Koop een boot

Doe het gewoon. Of investeer minstens in een goed horloge. Beetje hetzelfde gevoel.

duur-horloge-rolex

Origineel artikel: bestlifeonline.com/40-things-to-do-after-40/
Afbeeldingen via pexels.com

Foto's die niet van ons persoonlijk zijn komen van Pexels en UnSplash

0 Reacties
Delen

Tip van de redactie

Tips van de redactie zijn artikelen die wij zelf interessant vonden en de moeite waard vinden om te delen op onze website. Deze artikelen zijn speciaal vertaald en/of herschreven voor FitForty.nl.

Geef jouw reactie